Kreatívkodásaim tárháza

Makrónaplok

Makrónaplok

Személyes kedvenceim: Lángművesek

Sármos sárkányok sáfárkodása

2023. január 20. - Makronaplók

 Ha sárkányok szóba kerülnek, leginkább a pusztító, szép szüzeket követelő, hét fejéből lángot okádó fenevadak képe sejlik fel előttünk. Persze őket is árnyalták már, emberi intelligenciát adtak nekik, sőt bölcs jó sárkányok is megjelentek a mesékben. A lángművesekben meg konkrétan cuki, emberekkel együttműködő, nekik mindenféle csodákat elkészítő, jófej sárkánykákat kell terelgetni.

 clipboard01.jpg

 

Ami legelőször szembe ötlik, az a manga stílusra hajazó külalak. Ez nekem rögtön megtetszett, jól adja a hangulatot ehhez a kedves, mérsékelten versengős játékhoz.

A másik a játéktér minősége, alakja, tapintása. Nekem nagyon tetszik ez a ….

Ha kigyönyörködtünk magukat a kártyákon, a pályán, a figurákon, kezdődhet az előkészület, majd a játék.

Mindenki kiválasztja a neki szimpatikus sárkány figurát, felhúzza lerakja a szükséges kártyákat, boltokat, kirakja a felhúzható lángműves kártyákat (akiknek mind egyedi nevük van) és indulhat a versengés a hírnévért.

dsc06334.jpg

A játék célja hogy a játékban lévő boltokba eljuttassuk az oda leginkább passzoló lángműves sárkányt, begyüjtsük az ott lévő árukat (ami lehet kenyér, vas, bájital, hús, gyógynövény) majd varázsoljunk és elkészítsünk remekműveket, és növeljük a hírnevünket.

dsc06333.jpg

A játék elején kapunk sárkányokat, és velük különféle küldetéseket. Van, ami játék közben aktiválódik és ott kapjuk meg a hírnév pontokat, de van, amit a játék végén kell kiszámolni. Nagyon fontos, hogy ha lehet a cselekedeteink ezekkel a küldetésekkel rezonáljanak, mert ha nem így teszünk, akkor jó eséllyel lemaradunk a nagy lángversenyben.

példa erre:

A küldetés azt mondja, hogy hírnév pontot kapunk minden második vasat adó sárkányka után, és +3 pontot, ha ebből van a legtöbb. Az okos stratégia itt az, hogy ha rámegyünk a sárkány húzásos boltokra, küldetésekre, ott kiválasztjuk a látható, választható sárkánykák közül a vasas sárkányokat és igyekszünk ezekkel teleszórni a pályát.

 

Persze nem minden alakulhat megfelelően, néha el kell engedni a küldiket, és igyekezni minél több pontot gyűjteni más forrásokból. 

A játék ad bőven opciót. Minden bolt más és más lehetőségeket kínál a pont-nyersanyag-sárkány-pénz szerzésre. Mert van pénz is a játékban, ami nyersanyag kiváltó, és játék végén pontszerző lehetőség.

dsc06336.jpg

Bűvészkednünk kell a nyersanyagokkal is, mert egyszerre maximum 7 lehet nálunk. Ezzel is lehet taktikázni, mert csak a mi körünk végén kell hétnek maradni, másik játékos körében nem. Mert vannak oylan lehetőségek, hogy nyersanyagot kapunk játékosoktól, és az így hét fölé nyúló készletünk a mi körünkben még megmarad.

 Ebből a közel sem mindenre kiterjedő bemutatóból is lehet érezni, hogy egy kedves, családi játékról van szó, amiben azért van versengés és taktikázási lehetőség is bőven.

 langolosarkany0000.png

Nekem abszolút megtetszett a játék, akár két főre is ajánlható, de nyilván több játékosnál jön elő a mélysége leginkább.

Szigorú makrolencsém azt mutatja, hogy a tízből 7 pont  a Lángművesek társasjáték.

 Ha érdekelnek másféle tartalmaim, akkor követhetsz erre-arra:

https://www.youtube.com/@makronaplo

https://www.instagram.com/makronaplo/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makronaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1118030362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása