Kreatívkodásaim tárháza

Makrónaplok

Makrónaplok

Személyes kedvenceim: Canvas - Festői vásznak

A festék nélküli festők játéka

2023. január 15. - Makronaplók

Szeretek rajzolni, színezni és festeni is, igaz abban nem érzem annyira otthonosan magam. A sok szín kikeverése, a vászon, higítók stb, túl sok a macera. Igaz, ha összejön és kezdünk ráérezni, nagyon szép dolgokat lehet összehozni. Nyilván kevés ember van akkora tehetség birtokában ,hogy festőként megéljen belőle, de már kis érzékkel, kézügyességgel is lehet alkotni azért. De mindezt átélni egy társasjátékban, ecset és festékek nélkül? Lehetséges ez? kis fantáziával, és kreativitással igen. Ez lett a Canvas: Festői vásznak társasjáték.

dsc06274.jpg

A játék kártyái, átlátszó műanyaglapok, rajtuk a téma részeltekkel.

A játék lényege, hogy adott egy játéktábla, amire felkerülnek a különféle témák, expozíciók, festői képek, ahogy tetszik. Mindenki kap három alap hátteret, és ezek elé kell összeválogatni megfelelő sorrendben a témákat, hogy minél több pontszerző feltételnek feleljen meg a kész kép.

dsc06275.jpg

A három háttérlap, ezekbe lehet becsúsztatni a választott kártyáinkat.

Ez egy kompetitív játék, tehát egymás ellen “harcolunk” festünk, és a témák megszerzésének gyorsaságában versenyzünk a többi játékossal. Nem kötelező sorban húzni, húzhatunk hátrébb lévő lapokból is ,de akkor fizetnünk kell érte. Ezt jelölik a kis festékpaletta tokenek.

dsc06284.jpg

Öt lap lehet egyszerre a kezünkben egy festményhez, és ebből kell hármat kiválogatni és egymásra helyezve becsúsztatni az egyik háttérhez. A legfontosabb ,hogy figyeljük a kirakott küldetéseket. Azokon fel van tüntetve, hogy a zsűri mit pontoz leginkább. A cél, hogy minél több kombót  hozzunk létre a három választott lapunknak. Nehéz kimaxolni mindent, talán nem is lehet, de igyekezzünk maximalizálni a zsűri által favorizált ikonokat.

dsc06288.jpg

A pontozási feltételek, és a szükséges ikonok

Ha megvan mindenkinek a három képből álló festmény, olvassuk le a címét amit kiadnak a lapok, és nézzük végig, hogy az ikonok amik látszanak a végső alkotáson, rezonálnak-e a zsűrivel. A küldetés lapokon látszik miért, milyen pontjelző jár, ezeket vegyünk magunkhoz, és jöhet a következő festmény. Összesen három festményünk versenyzik a zsűri kegyeiért, így ha megvan mind a három, összesíteni kell a pontjelző tokenjeinketi és a legtöbb pontszámú játékos nyert.

dsc06280.jpg

dsc06286.jpg

A végeredmény. Ennek az ikonjait kell összevetni a küldetéslapok ikonjaival.

dsc06289.jpg

A pontozó tokenek. Ilyet kapunk minden teljesített szempont után.

Ennyi. Nem több, nem kevesebb. Egy igényes, szép játék, minimális interakcióval egymás felé. Sok variáció létezik, néha vicces alkotások születnek, vicces nevekkel. Ez egy könnyed, nem túl harsány játék, itt nem fogunk vérben forgó szemekkel küzdeni minden egyes pontért, de azért ad agyi munkát, hogy hogyan tudjuk a legtöbb pontot kiszedni a festményekből. 

10 pontból 7 pont, a saját lencsémen nézve.

 Ha érdekelnek másféle tartalmaim, akkor követhetsz erre-arra:

https://www.youtube.com/@makronaplo

https://www.instagram.com/makronaplo/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makronaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6618026620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása